Fox Nation, streamingtjänsten som ägs av Fox News , satsar på NASCAR för att öka sina streamingförmögenheter (och dess abonnentbas).

Streamingtjänsten sponsrar Spire Motorsports bil och dess nummer 77 Chevrolet Camaro ZL1, som kommer att innehålla ett Fox Nation-grafikpaket när den cirkulerar banan på Daytona International Speedway den 20 februari. NASCAR Cup Series-racern Landon Cassill kommer att köra.

 

Och tjänsten tar också en signal från streamingjätten Netflix, som fick framgång med dokumentserien Formula 1: Drive to Survive (en serie som krediteras för att ha gett Formel 1 en popularitetsboost i USA). Fox Nation kommer att debutera sin egen serie, The Road to Daytona , som dokumenterar lagets upptakt till loppet.

De två första avsnitten av serien kommer att lanseras på måndag, med det tredje avsnittet (som beskriver det senaste loppet i Los Angeles Memorial Coliseum) som debuterar den 19 februari. Det sista avsnittet, som går bakom kulisserna med Spire på Daytona 500 , har premiär 25 februari.

Daytona 500 kommer att sändas på Fox nästa helg, och företaget satsar på att dess sponsring och dokumentserierna (tillsammans med en rabattkod för en 30-dagars gratis provperiod) kommer att hjälpa till att driva prenumerationer på tjänsten. Fox News morgonprogram Fox & Friends Weekend kommer också att härröra från speedwaysöndagen den helgen.

Fox Nation lanserades 2018 som en tjänst som riktar sig till fans av kabelkanalen. Dess programmering inkluderar repriser av primetime-showerna, såväl som andra program som hålls av några av Foxs TV-talanger, och originalprogram som anordnas av personer som den tidigare HLN-värden Nancy Grace. Fox Nation har också en del underhållningsprogram, framför allt en omstart av realityserien Cops , som debuterade förra året.

Det har inte brutit ut antalet prenumeranter, även om analysföretaget MoffettNathanson uppskattar att det finns över 1 miljon prenumeranter, och företaget har varit aggressiva i sina senaste reklamkampanjer, inklusive gratis 1-årsprenumerationer för militära medlemmar och veteraner, såväl som första responders .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here